Inktober: zo simpel dat het lukt!

Heb je wel eens van die 365-dagen projecten langs zien komen? Of misschien ben je er zelf mee bezig (geweest)! Hartstikke leuk, en elke keer weer krijg ik kriebels om het zelf ook te doen! Hoe heerlijk om aan het einde van het jaar terug te kijken en al die mooie maaksels bij elkaar te zien…. Helaas strandt bij mij zo’n project binnen 2 weken!

Gestrande projecten

Ik ben vaak genoeg begonnen aan een dagelijks project: elke dag een tekening, elke dag een lapje naaien. Of elke week een tekening…. of nee, dan maar één keer per maand…. Maar helaas, na drie tot vijf pogingen strandt elk project. Consistent iets doen is niet echt mijn kracht. (Vraag dat maar aan mijn verpieterde cactussen!) Daarnaast wil ik het ook vaak te ingewikkeld. Het moet gelijk museumwaardig zijn!

INKTOBER

Begin oktober zag ik op Instagram een nieuwe Inktober maand voorbij komen. En toen begon het toch weer te kriebelen… En omdat het maar één maand is, dacht ik, laat ik het toch proberen! Het idee is heerlijk simpel: maak elke dag een tekening met inkt (alleen inkt, geen andere materialen), eventueel aan de hand van een lijst met dagelijkse woorden. En post het dan op Instagram. Ik ben begonnen, en gelukkig kan ik zeggen dat ik het tot nu toe (dag 10) heb volgehouden!

Keep it simple

Het is zo simpel dat ik het tussen de bedrijven door even kan doen (er ligt nu papier en tekenspul in de keuken, dus als de jongens even spelen kan ik het er zo bij pakken). Het posten op Instagram maakt het publiek (dit geeft me een goede stok achter de deur), en als ik heel eerlijk ben: wat ontzettend leuk dat mensen er op reageren! Uiteindelijk maak ik m’n tekeningen omdat ik het wil delen: andere mensen iets wil geven waar ze van kunnen genieten. Gisteren avond vertelde iemand dat ze er zo van genoot om simpelweg die tekeningetjes voorbij zien te komen elke dag! Kijk, als dat geen mooie motivatie is om elke dag weer aan de slag te gaan!

Heb jij nog tips en trucs voor dagelijkse projecten, of ervaringen die je wil delen? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *