Hoi! Mijn naam is Geeske van Voorthuijsen. Ik ben altijd gek geweest op illustraties. Als een klein meisje kroop ik het liefst in een hoekje van de bibliotheek, verzonken in prachtig geïllustreerde sprookjes. Of ging ik zelf mijn eigen versie maken van een favoriet verhaal. Mijn droom was om later illustrator te worden, om mijn eigen werelden te scheppen tussen de bladzijdes van een boek. Ik wilde de wereld mooier en creatiever maken!

Het was dus ook niet wonderlijk dat ik koos voor de kunstacademie, alhoewel ik vooral ging om mijn techniek te verbeteren. Gaandeweg liep ik dus vast, er kwam weinig vernieuwends of creatiefs uit mijn handen. Gelukkig was er een docent die toen zei: laat het los, en ga gewoon je eigen verhaal vertellen!!!

En dat ben ik gaan doen. Ik maakte tekeningen en filmpjes over mijn vele reizen en frustraties als third-culture-kid, ik visualiseerde hoe mijn leven er uit ziet als slechthorende. Dat laatste was een keerpunt voor mij: alle tekeningen vormden samen een boek, dat ik aan mensen kon laten zien. Ineens konden ze een kijkje nemen in mijn belevingswereld, zelfs mijn familie begon dingen te zien die ze nog nooit door hadden gehad. Wat was dat een mooi moment: ineens was ik niet meer helemaal geïsoleerd in mijn frustraties en pijn, maar kon ik stukjes delen met anderen.

Nog steeds teken ik graag de dingen die mij bezig houden, zoals het moeder-zijn en de verschillende aspecten van zelfstandig illustrator zijn. Daarnaast vind ik het prachtig om in de verhalen van andere mensen te stappen, en daar ook een persoonlijk en uniek beeld bij te maken. Een beeld waar herkenning en erkenning in zit, dat mensen raakt.

Kijk gerust rond op mijn site, om stukjes van mijn verhaal en dat van andere mensen te zien.

Lijkt het je leuk om ook samen met mij jouw verhaal vorm te geven, neem dan gerust contact op met mij!